11/12/2023: TAX SHELTER

TAX SHELTER: EEN ALTERNATIEF VOOR VOORAFBETALEN (DAT GELD OPBRENGT)

Tax Shelter is een alternatief voor (of een goede combinatie met) voorafbetalen. Waar er bij voorafbetalingen geen bonussen kunnen verdiend worden, kan dit bij Tax Shelter wel. En vooral dit jaar is een grand cru jaar.

Tax Shelter is een fiscale stimulans van de Belgische overheid. Bedrijven kunnen hiermee hun belastingen aanzienlijk verlagen door het ondersteunen van de Europese audiovisuele sector, de podiumkunsten en de videospellen.

Concreet

Aan de ene kant is er een fiscaal voordeel van 5,25% en aan de andere kant is er een premie van 9,32% netto, samen goed voor een nettorendement van 14,57%.

Een vennootschap mag 421% van de Tax Shelter investering aftrekken van de belastbare basis. Bij een investering van 100 en een aanslagvoet van 25% bedraagt het voordeel 105,25 of dus 5,25% rendement (100 x 421% x 25%).

Hier bovenop wordt er nog een premie toegekend berekend over 18 maanden. Deze bedraagt momenteel 9,32% netto.

De belastingvrijstelling door de investering in Tax Shelter mag niet hoger zijn dan 50% van de belastbare gereserveerde winst.

Troeven van Tax Shelter

De troeven zijn niet min: een belastingbesparing hoger dan het geïnvesteerde bedrag, een bij wet vastgelegd rendement, een verzekering die het fiscaal voordeel dekt, volledig compatibel met andere fiscale tools (liquidatiereserves, verlaagd tarief, voorafbetalingen).

Precies in de juiste combinatie met de andere tools zit het maximale profijt. Tax Shelter op zich is al interessant maar we kunnen verder gaan! Om die unieke combinatie te vinden, zetten wij onze specialisten aan het werk. Samen met u bepalen we wat kan en wat het best is in uw situatie.

Interesse of nog vragen in dit verband? Aarzel dan niet ons te contacteren. Maar wacht niet te lang, de optimalisatie moet gebeuren vóór het einde van het jaar.