24/05/2022: INTERVIEW STAGIAIRES LIES EN LAURA

Bij ons kantoor zetten we al jaren sterk in op het aanbieden van een uitdagende en leerzame stageplaats. Gedurende dit academiejaar verwelkomden we maar liefst vijf studenten voor een stageperiode. Zelf in deze moeilijke periode met veel thuiswerk hebben we er alles aan gedaan zodat onze studenten een vlotte stageperiode konden aanbieden.

Ben je zelf benieuwd naar de ervaringen van onze stagiaires bij Centum? Lees dan onderstaand artikel.

Aan het woord zijn Lies Cattoor en Laura Stroef. Beide stagiaires zijn laatstejaars studenten van de Artevelde Hogeschool te Gent. Wel volgen beide niet dezelfde opleiding. Lies volgt de bacheloropleiding Accountancy-Fiscaliteit, terwijl Laura de graduaatsopleiding Accounting & Administration volgt.

  • Waarom verkozen jullie een stageplaats bij Centum?

LIES: Één jaar geleden was ik al terecht gekomen bij Centum om mijn kijkstage te doen. Dit is jammer genoeg door Covid-19 niet kunnen doorgaan. Aangezien Centum een groeiend en gekend boekhoudkantoor is in Knokke-Heist, en ik zelf in Knokke woon heb ik er voor gekozen mijn eind stage hier te doen.

  • Welke verwachtingen hadden jullie van de stage?

LIES: Ik hoopte vooral een duidelijk beeld te kunnen krijgen van wat de job inhoudt. Bovendien hoopte ik veel te kunnen bijleren. Tot slot hoopte ik de theorie die ik tijdens de laatste 3 jaar studeren heb gezien te kunnen omzetten in praktijk.

LAURA: Ik had 2 jaar Handel gevolgd in het middelbaar dus had al iets van boekhoudkundige achtergrond voor ik begon aan mijn eerste 2 weken stage. Ik wist totaal niet goed wat ik moest verwachten of hoe het er juist aan toe ging op een boekhoudkantoor.

  • Hoe verliep de stage?

LIES: Mijn stage is enorm goed verlopen. In de 13 weken dat ik hier mijn stage heb doorgebracht heb ik enorm veel bijgeleerd. Alle collega’s op het kantoor hebben mij met open armen ontvangen en hebben mij alles heel erg goed uitgelegd.

  • Welke taken mochten jullie doen doorheen de stage?

LAURA: Ik heb heel veel verschillende taken mogen doen doorheen de 2 jaren stage. Dit gaat van facturen inboeken, tot btw-aangiftes indienen, klantenlistings opmaken, balansen voorbereiden, PB’s voorbereiden en ga zo maar verder. Doorheen het schooljaar, wanneer ik geen stage had, koos ik ervoor minimum 1 dag in de week werken als jobstudent. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik buiten mijn stageperiodes ook bezig was met het boekhouden en zo wanneer ik stage had hier nog verder op kon bouwen.

  • Wat was het leerrijkste moment van de stage?

LIES: Ik vond het heel interessant een controle van een klant te mogen volgen. Tijdens deze controle heb ik veel geleerd en heb ik de mogelijkheid gekregen enkele vragen te stellen aan de controleur.

LAURA: Ik zal hier 2 jaar stage gedaan hebben en ik kijk hier zeer positief op terug. Doordat mijn opleiding het motto heeft dat we op de werkplek moeten leren en niet alles eerst zien op school, heeft dit ervoor gezorgd dat ik bij Centum al dingen mocht doen die ik in de theorie nog niet op school had gezien. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik de theorie op school veel makkelijker kon verwerken door de praktijkervaring hier.

  • Zou je anderen aanraden om stage te lopen bij ons?

LIES: Ik zou anderen zeker aanraden hun stage hier te komen doen. Centum heeft enorm veel ervaring met studenten die hier hun stage komen doorbrengen. Ze weten welke taken we best uitvoeren en weten hoe ons alles op een zo goed mogelijk manier te leren. Bovendien is het een heel erg leuke sfeer op het kantoor en komt iedereen overeen met elkaar. Je wordt direct opgenomen in de groep en komt met veel plezier werken op deze stageplek.

LAURA: Ik zou het zeker aanraden bij medestudenten om hier stage te lopen. Het is een hele leuke stageplek met enthousiaste collega’s die altijd openstaan voor de vragen en om ons nieuwe dingen bij te leren.

Het is ook een kantoor waar je echt de tijd hebt om te groeien.