10/11/2021: BEPALING KADASTRAAL INKOMEN VAN UW BUITENLANDS VASTGOED

Een vergeet-mij-nietje: Bepaling kadastraal inkomen van uw buitenlands vastgoed

Afgelopen week stuurde de fiscus een herinnering naar alle Belgen die nog geen informatie hebben doorgegeven over hun buitenlands onroerend goed.

Bent u een eigenaar van een verblijf in het buitenland dat u zelf gebruikt of verhuurt aan een privépersoon? Dan wordt uw pand vanaf volgend jaar op dezelfde manier belast als vastgoed in België: op basis van het kadastraal inkomen.

Om dat kadastraal inkomen te bepalen, heeft de fiscus gegevens nodig zoals het type vastgoed (appartement, villa…), de ligging, uw eigendomsaandeel en de actuele verkoopwaarde. Als u dat laatste niet kent, moet u de prijs en het jaar van de aankoop opgeven, evenals de kosten van eventuele bouw- of verbouwingswerken en het jaar dat deze voltooid werden.

U kocht dit jaar vastgoed in het buitenland of bent u van plan dat te doen? Wat moet u doen? Dan dient u spontaan een aangifte in bij de fiscus binnen vier maanden na de aankoop.

Het indienen van de aangifte dient te gebeuren uiterlijk op 31 december 2021, bij voorkeur via MyMinfin. Dient u de aangifte niet of te laat in, dan riskeert u een boete die kan oplopen tot 1.250 euro.

Heeft u over dit onderwerp vragen contacteer dan gerust uw dossierbeheerder voor meer informatie.